top of page

Esoterische wereld

Om deze planeet ligt een dikke grijze laag van trillingen, waarin allerlei beelden zijn opgeslagen. De esoterische lectuur noemt dat de Akashakroniek. Het is de verzameling van alle trillingen die te maken hebben met gedachten, emoties en ervaringen. Wanneer een mens contact maakt met deze kroniek, vindt hij daar altijd een heleboel dingen die hem wel of niet aanspreken, of waar hij bang voor is.

Het zijn alleen oude trillingen, opgeslagen in die vergaarbak. 

Als mens heb je een bepaald bewustzijn ontwikkeld in dit leven, ook door je eigen ervaringen en je eigen moeilijke processen. Iemand die in zijn vorige existentie al verder op zijn pad van bewustzijn was, zal in dit leven weer even versneld door de trillingen heen moeten om zich hiervan bewust te worden. Dat gaat dan vaak met schokken.

Misschien herken je het wel: als je opeens een nieuw inzicht krijgt, een aha-erlebnis ervaart, ervaar je tegelijkertijd in jezelf dat het al iets ouds is, waarbij je voelt: eigenlijk heb ik dit altijd al geweten. Daarin hebben de esoterische boeken een functie. Want de mens heeft de ervaring allang in zijn eigen wezen opgeslagen, alleen moet het weer eventjes in zijn stoffelijk bewustzijn naar boven komen en zullen die oude ervaringen van het wezen en de nieuwe ervaringen van je menszijn samenkomen.
Weet dat alle boeken die gaan over spirituele en esoterische onderwerpen geschreven zijn door mensen die in de blauwe trilling zitten. Want iemand die in de paarse trilling zit, weet dat hij niets meer kan delen met een ander, omdat zijn wezen uniek is en hij voelt hiertoe ook niet meer de behoefte. De mens in de blauwe trilling begint via de esoterische lectuur, via allerlei technieken en via paranormale avonden te ontdekken dat er meer mogelijkheden zijn en dat er een geestelijke wereld bestaat.

Er is een pad van bewustwording dat gaat over bergen en door dalen 
en je brengt naar een zuivere en kleurrijke wereld.

bottom of page