top of page

Dromenwereld

De droomwereld staat in contact met de chakra's.

Er zijn vele lagen aan trillingen in het stoffelijk bewustzijn en via de droom kan de mens in contact komen met deze energielagen, de trillingenvlakken.

Het is te vergelijken met de trillingen in de woestijn, de fata morgana's.

De trillingen planten zich voort via het endocriene klierstelsel naar de denkkap, waardoor bijvoorbeeld de mens zwetend en met hartkloppingen een angstdroom ervaart.

 

Dromen zijn geen wensgedachten, maar ervaringen en bespiegelingen.

De mens onthoudt de kleurtrillingen en wanneer hij wakker is, zal de denkkap, via de maan-energie, de trillingen omzetten in beelden.

Het betekent dus dat de mens in zijn slaap de beelden niet heeft en deze pas produceert als de denkkap weer wakker is. Niet alles wat op die manier naar buiten komt, is niet allemaal droom, want ook de fantasie en de beelden vanuit het onbewuste zullen daarin te vinden zijn. Maar het lichaam weet door de maan-energie: bij díe trilling hoort dát beeld.

Het is een samenspel tussen de trillingenwereld en de denkkap en hierbij worden de vulling en de bekleding van de denkkap gebruikt.

 

De droomuitleg is een grijs gebied. Er zijn verschillende trillingenwerelden, overeenkomend met de kleurtrillingen van de chakra's. En iedere trillingenwereld heeft zijn eigen beelden. Dus alle droomboeken ten spijt, maar als de mens wakker is, weet hij niet vanuit welke trilling, vanuit welk chakra de droom komt. De droomuitleg is een leuke hobby, maar hecht er niet teveel waarde aan. 'Het is als het ontvangen van een foto uit een ver vreemd land. Je krijgt daarop bijvoorbeeld een straat te zien. Maar je hebt geen overzicht, je hebt geen idee waar deze straat zich bevindt'.

Wanneer een mens met zijn handen werkt, kan hij zijn gedachten de vrije loop laten, waardoor er vanuit zijn onderbewustzijn een laag naar boven kan komen. Dat zijn dagdromen.

 

Er is een pad van bewustwording dat gaat over bergen en door dalen 
en je brengt naar een zuivere en kleurrijke wereld.

bottom of page