top of page

Waarheid

Waarheden kunnen totaal verschillend zijn. Ieder wezen heeft in de loop van zijn stoffelijke levens een eigen spoor gevolgd en zodoende via zijn ervaringen een eigen bewustwordingspad gekozen. Elk wezen heeft deze maatschappij nodig om verder te leren en juist de tegenwerkende kracht van al die regeltjes heb je nodig om je eigen waarheid te ontdekken. Als je al verder op je pad bent, kan je alleen nog blijven luisteren naar je eigen waarheid, soms tegen de stroom in van de maatschappij, van familie, vrienden, kennissen enzovoort, dus van alle netwerken waar je gebruik van maakt.

Deze eigen waarheid is dan uniek voor jouw wezen en is van een kaliber dat soms totaal niet spoort met de maatschappelijke normen en regels en de maatschappelijke waarheden. Je kunt je daarin soms erg alleen voelen, want je eigen waarheid valt niet te delen met anderen, juist omdat ieder mens uniek is. Ook al spreek je het uit naar anderen, zij zullen nooit de essentie kunnen oppakken van jouw waarheid.

 

Het gaat erom wat een mens aankan en dit is afhankelijk van de graad van bewustzijn waar de mens op dat moment in zit. Ieder mens kijkt met zijn eigen ervaringen, met zijn eigen achtergrond naar het onderwerp en alles wat aangereikt wordt kan je bevatten tot de trilling die je tot je beschikking hebt en dat is dan voor jou de ultieme waarheid. Dus er bestaat niet één waarheid, iedere laag van bewustzijn heeft zijn eigen waarheid; ook de ultieme waarheid kent vele kleuringen.

Iedere waarheid is goed, alleen moet je nog voor jezelf die overtuiging krijgen.

bottom of page