top of page

Voeding

Veel mensen zijn heel trendgevoelig wat eten betreft en eten graag Italiaans of Aziatisch, dus pasta- en rijstgerechten enzovoort en geven hier de voorkeur aan boven de Hollandse pot die een veel vlakkere smaak heeft dan de buitenissige buitenlandse gerechten. Als je in dit land geboren bent, past daar ook de landsaard bij dus de mogelijkheden die dit land voortbrengt in zijn groenten en fruit. Een smaakervaring heeft alleen maar te maken met de zintuiglijke mogelijkheid van de smaakpapillen van je mond. Het heeft niets te maken met wie je werkelijk bent. Vrij veel mensen hebben het contact met het lichaam verloren, met wat het lichaam werkelijk nodig heeft en klagen over hun gezondheid. Vaak probeer je vanuit je denkkap je staande te houden om controle te krijgen over je leven, maar vooral om mee te doen met wat deze maatschappij in zijn trendgevoeligheid op je bord probeert te leggen.

Het zou fijn zijn wat meer het karakter van de landsaard terug te laten komen in de behoeften, in de mogelijkheden, in de kijk naar jezelf; want dat is de basis, die aan je lichaam de seintjes doorgeeft via je eigen natuurkracht. En juist de natuurkracht staat ook in verbinding met de aarde-energie, die je opneemt via de chakra's, dus maak gebruik van de energie die op deze plek voorradig is. 

Je wezensenergie geeft aan: ik heb niet voor niets gekozen voor een lichaam in deze cultuur, deze maatschappij en daar hoort ook Hollands fruit bij, daar horen de Hollandse groenten bij. Wanneer je boodschappen gaat doen, laat je dan ook niet leiden door wat gezond is en wat niet gezond is, maar voel eens waar je lichaam behoefte aan heeft. Elk lichaam is uniek, jij bent uniek en als je vooral goed luistert naar je lichaam, kom je op een gegeven moment met etenswaren thuis die je vanuit je denkkap nooit zou hebben gekozen. Eet smakelijk.

bottom of page