top of page

Het lichaam

Als mens heb je veel mogelijkheden: je leest boeken, je hebt meerdere contacten, je kijkt televisie en je komt daardoor in aanraking met andere culturen, met andere zienswijzen, met ander gedachtegoed. Daardoor krijg je een bredere kijk op alles wat er is op deze planeet, maar het blijft een menselijk, een stoffelijk gebeuren.

Het menszijn heeft eigenlijk maar vier mogelijkheden. Dat zijn: voelen, leren, denken en gebruikmaken van de aardse energie die voortkomt uit deze planeet. De mens zegt vaak: 'Ik voel wat, intuïtief voel ik…'. Maar als een mens intuïtief voelt, dan is hij alleen maar met zijn menszijn bezig, want het wezen voelt niet. Het wezen is aanwezig in stilte, in rust. Of daar is een trilling aanwezig. Je kunt dus een onderscheid maken: voel ik mijn wezen of is het toch iets vanuit mijn menszijn?

Als mens heb je ook de mogelijkheid te leren door kennis op te nemen uit boeken of van internet, maar dit leren gebeurt op een andere manier dan wat het wezen doet; het wezen leert door ervaringen op te doen. Wat het denken betreft is er ook een onderscheid, want het wezen denkt niet dus is het toch iets vanuit het menszijn terwijl de mens vaak denkt dat het zijn wezen is.
Verder staat ieder mens in contact met de rode aarde-energie, het magma van deze planeet, dat binnenkomt via de basischakra. Hoe verder je ontwikkeld bent in het stoffelijk bewustzijn, hoe meer chakra's mee gaan doen in het ontvangen van de warmte en de kracht van dit magma. Deze kracht kun je omzetten in mogelijkheden. Zo kun je paranormale energieën gaan gebruiken waardoor je helderziend, helderhorend, heldervoelend bent, maar je kunt ook afstand nemen van jezelf en toekijken.

Het wezen bestaat al eeuwen en eeuwen en zal steeds op zoek gaan naar een lichaam om weer verder op pad te gaan naar het volbewustzijn. Wanneer een wezen al een behoorlijk bewustzijn heeft, wil het op een gegeven moment terug naar deze planeet. Het maakt daarvoor gebruik van een lichaam om ervaringen op te doen, te groeien en een grotere kijk te krijgen. Eigenlijk is het lichaam dus een omhulsel wat dient als werkplaats voor het wezen dat tevens gebruik maakt van het karakter en van het genetisch materiaal van een mens.  

Door het contact met je eigen wezen kun je een grotere kijk op het stoffelijke gebeuren gaan krijgen, waardoor je gemakkelijker de ingang naar je wezen ervaart. Dus er is toch duidelijk een onderscheid tussen wat het wezen aan mogelijkheden heeft en wat je als mens aan mogelijkheden hebt, of wat komt er uit je wezen en wat komt er uit je menszijn? 

bottom of page