top of page

Esoterie

Om deze planeet ligt een dikke grijze laag van trillingen, waarin allerlei beelden zijn opgeslagen. De esoterische lectuur noemt dat de Akashakroniek. Het is de verzameling van alle trillingen die te maken hebben met gedachten, emoties en ervaringen. Wanneer een mens contact maakt met deze kroniek, vindt hij daar altijd een heleboel dingen die hem wel of niet aanspreken, of waar hij bang voor is.

Het zijn alleen oude trillingen, opgeslagen in die vergaarbak. 

Als mens heb je een bepaald bewustzijn ontwikkeld in dit leven, ook door je eigen ervaringen en je eigen moeilijke processen. Jouw wezen is al eeuwen en eeuwen oud en heeft al heel veel ervaringen opgedaan. Wanneer door het lezen van een esoterisch boek, ervaring van het wezen worden aangeraakt, zullen die oude

ervaringen van het wezen en de nieuwe ervaringen van je menszijn samenkomen.

Iemand die in zijn vorige existentie al verder op zijn pad van bewustzijn was, zal in dit leven weer even versneld door de trillingen heen moeten om zich hiervan bewust te worden. Dat gaat dan vaak met schokken en je beseft op zo'n moment dat het al iets ouds is en je het eigenlijk altijd al wist. Daarin hebben die esoterische boeken een functie. Je hebt de ervaring allang in je eigen wezen opgeslagen, alleen moest het weer eventjes in je stoffelijk bewustzijn naar boven komen.

Schrijvers van esoterische boeken hopen de ander te raken, maar dat is dan wel altijd vanuit de visie van de auteurs zelf. Misschien vind je het heerlijk om met de esoterische lectuur bezig te zijn met het idee dat het je blik verruimd. Dat werkt inderdaad eventjes, maar op het moment dat je het boek weglegt, ben je deze blik ook weer kwijt, want bewustzijn heeft alleen te maken met eigen ervaringen, eigen ondervindingen en het zelf begrijpen hoe de wereld in elkaar steekt. Alle boeken die gaan over spirituele en esoterische onderwerpen zijn geschreven door mensen die in de blauwe trilling zitten. Men voelt de behoefte om zijn ervaringen op te schrijven en men zegt de waarheid gevonden te hebben. Eigenlijk is er niet één waarheid, ieder mens heeft immers zijn eigen waarheid.

bottom of page