top of page

Bewustzijn

Het bewustzijn kun je dus zien als een brug in de vorm van trillingen tussen de stoffelijke wereld en de geestelijke wereld. Die trillingen zijn er van het stoffelijk bewustzijn, de trillingen die te maken hebben met de stof dus het denken en van het wezensbewustzijn, de trillingen die je ervaart vanuit het wezen, dus het zuiver denken.

Het denken, ook wel denkkap genoemd, is een veelomvattend instrument en heeft veel mogelijkheden. Het bevat de herinneringen vanuit dit stoffelijk leven. 

Daardoor heb je gedachten en daar zitten ook vaak emoties aan vast. De denkkap beperkt zich echter tot het verleden en de toekomst van dit aardse leven. Er is alleen maar de materie van het denken en daar zit geen bewustzijn aan vast. 

Het zuiver-denken is onderdeel van het denken, maar de denkkap heeft geen contact met het zuiver-denken. Het zuiver-denken heeft contact met je eigen wezen en heeft de mogelijkheid om vanuit jouw wezen je denkkap voeding te geven. Het zuiver-denken kan dus de inhoud van de denkkap gebruiken om een oplossing voor een probleem aan te reiken of een inzicht door te geven, zodat je daar de woorden of beelden voor vindt. Wanneer je vanuit het zuiver-denken deze informatie tot je laat komen, dan zit er een volle energie aan vast, want deze energie komt vanuit het wezen en begeleidt het zuiver-denken. Gedachten ontstaan vanuit het wezen daar zit geen emotie aan vast. Wanneer er een impuls vanuit het wezen naar boven komt ervaar je ruimte die veel meer gradaties in zich heeft dan wanneer die impuls uit de denkkap komt. Het is het contact met het NU-moment.

bottom of page